NASA пропонує будувати на Марсі будинки з льоду

30/12/2016
NASA пропонує будувати на Марсі будинки з льоду

Надувні крижані будинку на Марсі можуть встановити роботи ще до прибуття астронавтів, розповіли в NASA.

Для тривалого перебування на Марсі астронавтам буде необхідний захист від екстремальних температур і випромінювань. Дослідники Національного аерокосмічного агентства США (NASA) пропонують захищати їх за допомогою льоду. Про це повідомляється на сайті агентства.

Ведучий учений проекту з Дослідницького центру Ленглі NASA Кевін Кемптон вважає крижані будинку кращим рішенням в якості перших марсіанських будівель. Вони можуть бути розгорнуті за допомогою роботів ще до прибуття астронавтів на планету.
Mars Ice Home – житло, яке ґрунтується на спеціальній надувній  конструкції. Передбачається використання водяного льоду, який можна добути на Червоній планеті. 
За попередніми розрахунками, на будівництво будинку на Марсі, в залежності від наявності "будівельного матеріалу", може піти близько 400 днів.
Засновник приватної космічної компанії SpaceX, американський мільярдер Ілон Маск має намір відправити людину на Марс до 2025 року.



Аерокосмічне агентство США заявляло, що пілотована експедиція стане можливою лише в 2030-і роки.
Відомий англійський астрофізик Стівен Хокінг вважає, що протягом 100 років люди житимуть на Марсі. Для цього, зазначив він, потрібні інвестиції, що дозволяютимуть покращувати знання, як вижити в умовах космічної радіації і як боротися з відсутністю життєво важливих ресурсів за межами Землі.


                         



Коментарі