Економіка України
Подобається

Вже через кілька днів 40 відсоткам українців підвищать зарплатню : хто і скільки зароблятиме

30/12/2016
Вже через кілька днів  40 відсоткам українців підвищать зарплатню : хто і скільки зароблятиме

Зараз в Україні 180 тисяч компаній, які  виплачують середню зарплату менше ніж 3200 гривень. А з 10,5 мільйона працюючих українців у цьому році 30-40% отримували мінімальну заробітну плату на рівні 2016- го, передає слова глави ДФС Романа Насирова.

Уже 1 січня, у зв'язку з ростом мінімалки, всім їм підвищать зарплату як мінімум до 3200 гривень. Ті роботодавці, які будуть платити своїм співробітникам менше, ризикують отримати штраф.

Відзначимо, зараз українські водії заробляють більше за інших "популярних колег". Так, середня зарплата водія – 9195 гривень, а продавця-консультанта – всього 6162 гривні. Найлегше знайти роботу киянам, до п'ятірки також увійшли Дніпро, Харків, Одеса та Львів.
А ось за рівнем заробітних плат Дніпро випередила Одеса. У Києві в середньому заробляють 8309 гривень, в Одесі – 7892, а в Дніпрі – 6926 гривень. 

У той же час за даними Держстату, за рівнем заробітних плат на другому місці знаходиться Донецька область. Традиційне уявлення про те, що жителі цих регіонів заробляють менше всіх українців, вже неактуально.
Зараз найбіднішими можна вважати жителів північної частини країни.

 "Рівненська, Житомирська, Волинська, Сумська та Чернігівська області – лідери за низькими зарплатами", – розповідає Сергій Марченко.

В середньому за минулий рік зарплати, за даними work.ua виросли на 17%, а за даними Держстату – на 22%. Згідно з державною статистикою, серед професій традиційно першість за рівнем заробітку займають спеціальності в сфері авіаційного транспорту – середня зарплата 27 237 гривень. Зарплати фінансистів і страховиків піднялися до 10 507 гривень, в той час як програмісти в Україні в середньому заробляють 9636 гривень.


                         



Коментарі