Махінації
Подобається

Українські ресторани заплатять 38, 1 мільйонів гривень за махінації з податками

27/12/2016
Українські ресторани заплатять 38, 1 мільйонів гривень за махінації з податками

З початку 2016 року в ресторанах країни провели понад 3,5 тисячі перевірок.

 За 11 місяців 2016 року в Україні провели понад 3,5 тисячі перевірок ресторанів.
Про це повідомив заступник директора департаменту аудиту Державної фіскальної служби Андрій Бондаренко, 27 грудня передає прес-служба відомства.
 Заступник глави департаменту позначив найпоширеніші порушення, які фіскали виявляють в ході перевірок. З метою мінімізації податків в більшості закладів працюють два і більше суб'єктів господарювання. "При цьому вони використовують різні системи оподаткування – юридичні особи (фізичні особи-підприємці) працюють на загальній системі оподаткування і фізичні особи – підприємці на спрощеній", – уточнює Андрій Бондаренко.
 Ще одне поширене порушення – участь в розрахунках між споживачами та суб'єктами господарювання третіх осіб, які не мають ніякого відношення до діяльності підприємств громадського харчування. "Крім того, у них були відсутні реєстратори розрахункових операцій та ліцензії на право роздрібного продажу алкогольних і тютюнових виробів", – говорить Андрій Бондаренко.
 Українські ресторани також досить часто "грішать" відсутністю оприбуткування отриманих готівкових коштів. Подібні факти зафіксовані більш, ніж в 2 тисячах випадків перевірок або майже в 2/3 від їх загальної кількості. Часто відбувається продаж необлікованих товарів – таке порушення показали 829 перевірок. Відсутність ліцензії на право здійснення роздрібної продажу алкогольних напоїв встановлено в 541 випадках, що становить 16% від загального числа проведених перевірок.


                         



Коментарі