Економіка України
Подобається

Україна заблокувала подачу води на окуповану Луганщину

02/12/2016
Україна заблокувала подачу води на окуповану Луганщину

Один мільйон двісті тисяч жителів, що проживають на окупованих населених пунктах Луганської області, залишилися без водопостачання, інформує replyua.net з посиланням на Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію. Як стало відомо, вчора українська сторона прийняла рішення припинити подачу води на окуповані території, повідомляє Корупція Маркет 

У повідомленні Луганської військово-цивільної адміністрації, розміщеному в Facebook, йдеться про те, що об'єкти, підключені до Попаснянскому водоканалу, який забезпечував водою жителів окупованих населених пунктів, напередодні були повністю знеструмлені. Попаснянський водоканал за цей рік витратив на здійснення діяльності порядку 242 мільйони гривень, однак коштів, які виділяють місцеві органи влади, не вистачає, і навіть Міжнародний комітет Червоного хреста оплачував частину витрат – 13,9 мільйонів гривень за електроенергію.

Однак загальна сума заборгованості водоканалу за електроенергію залишається величезною – 124 мільйони. Кілька днів тому Георгій Лою попереджав про такий форс-мажорній ситуації, як припинення водопостачання окупованих територій. Також він заявив, що це розпорядження набуде чинності 1 грудня, якщо не буде погашена заборгованість.
 


                         



Коментарі