Економіка України
Подобається

Киянам без лічильників компенсують витрати на опалення

01/12/2016
Киянам без лічильників компенсують витрати на опалення

Відсьогодні всі кияни платитимуть за опалення однакову суму – незалежно від наявності в будинку лічильника.

При цьому рахунки формуватимуться на основі показників споживання тепла саме у тих будинках, де вимірювальні прилади працюють, передає Корупція.Маркет

Відповідну постанову затвердив Кабінет Міністрів України, повідомив на прес-брифінгу заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.

"Механізм, закладений у постанові, забезпечить справедливі суми в рахунках за тепло для киян. Столиця має найвищий показник оснащення житлових будинків теплолічильниками – 90%. Таким чином, ми приберемо ту дискримінацію, яка виникає у відношення до 10% будинків без лічильників. Йдеться про будинки, де прилади обліку неможливо встановити з технічних причин, а також будинки, де обладнання викрадене або пошкоджене. Ми визначимо середній рівень споживання тепла у багатоповерхівках із лічильниками, який буде застосований для нарахування в аналогічних будинках, де лічильники відсутні", – пояснив Пантелеєв.

За його словами, теплопостачальники вже взялися до справи і навіть готові компенсувати несправедливі витрати киян.

"Місто також забезпечить перерахунок платежів, здійснених киянами за послугу, отриману в жовтні 2016 року. Зараз теплопостачальні організації опрацьовують алгоритм і терміни перерахунку", – додав заступник голови КМДА.


                         



Коментарі