Економіка України
Подобається

Фіскали відкрили полювання на простих українців

23/11/2016
Фіскали відкрили полювання на простих українців

У деяких областях України нібито співробітники фіскальних служб почали полювати за тими, хто здає квартири, репетиторами та інтернет-торговцями, передає Корупція маркет.

Менеджер з нерухомості Світлана Наконечна розповіла, що до них стали частіше звертатися власники квартир, щоб укласти договір і здавати нерухомість офіційно.

"Виявляється, їм стали надзвонювати з податкової і цікавитися, чи сплатили вони податки. Телефони знаходять в інтернеті", – зазначила Наконечна.

За словами репетитора з Одеси Ольги, яка вже кілька років готує студентів до здачі тестів для вступу до американських вузів, їй несподівано зателефонували з податкової та запитали, чи офіційно вона працює.

"Мені сказали, що якщо я не зареєструюсь хоча б приватним підприємцем і не почну платити податки, то у мене можуть бути проблеми", – уточнила жінка.

Одна з організаторів інтернет-магазину в соцмережах повідомила, що у неї за тиждень заблокували три картки в різних банках.

"Зараз добре пішли продажі взуття. Відправляли щодня з десяток посилок. Тут раз – і заблокували. Довелося йти в банк, пояснювати, що я не терористка, просто продаю чоботи. Вдалося якось викрутитися, але тепер думаю, як жити далі", – каже дівчина.

У Державній фіскальної службі заявили, що навряд чи їх співробітники займаються подібними речами.

"Можливо, це ініціатива на місцях, оскільки потрібні гроші до місцевих бюджетів, особливо в кінці року", – відзначили в прес-службі.

 


                         



Коментарі