Махінації
Подобається

Приватбанк спростовує чутки про блокування карток при оплаті товарів

20/11/2016
Приватбанк спростовує чутки про блокування карток при оплаті товарів

Перший заступник голови правління Приватбанку Олег Гороховський повідомив, що клієнти банку отримують від невідомих повідомлення про те, що Приватбанк нібито блокує картки клієнтів-фізосіб за здійснення переказів з картки на картку при оплаті товарів і послуг, передає Корупція Маркет

Деякі користувачі соцмереж зараз поширюють такі (і йому подібні) повідомлення:

«Отримала ось таку інфу:

Зараз тривають перевірки в Приватбанку про зарахування грошей за комерційну діяльність на карти. Причому дзвонять не тому кому приходять оплати, а тим хто їх здійснюють. Якщо хтось скаже, що гроші перевів за послугу, навіть за навчання, тоді вашу карту блокують і карту того, хто отримує теж і після блокування штрафи і перевірка податкової. Людей попереджати марно, можна просто розгубитися. Перевірка по всіх містах дуже потужна. Інформація з перших рук.тЗараз дуже щільно взялися за фіз осіб та їх доходи.

Це дружня порада. Донесіть до ваших знайомих цю інформацію. Якщо раптом вам або Вашому одержувачу зателефонують з Call-центру Приватбанку і попросять назвати ПІБ одержувача і мету платежу, ПІБ він може назвати, але метою платежу завжди повинен називати — переказ грошей знайомому (родичу) на подарунок, або повернення боргу. Заборонено вказувати, що він щось оплачує. В іншому випадку Приватбанк блокує обидві карти. В жодному разі не вказуємо в коментарях якісь дані, ні ПІБ, ні рахунок. Донесіть цю інформацію до ваших клієнтів, знайомих!"

«Ми не телефонуємо клієнтам і нічого такого не питаємо [про відповідні операції, — ред.]», — зазначив А. Горохівський, звернувши увагу, що подібна інформація поширюється в Росії з тамтешнього Ощадбанку.


                         



Коментарі