Економіка України
Подобається

Естонія допоможе жертвам російської агресії на Донбасі

04/11/2016
Естонія допоможе жертвам російської агресії на Донбасі

Естонія виділить 575 тисяч євро, аби допомогти мешканцям сходу України

Про це заявив генеральний директор відділу зовнішньої економіки і співпраці з розвитку МЗС Естонії Юрі Сейленталь, передає Корупція маркет.

Він зазначив, що конфлікт на окупованих територіях України призвів до справжньої гуманітарної кризи, саме тому світова спільнота повинна звернути на це увагу та надати допомогу людям.

Таким чином із зазначеної суми 100 тисяч євро піде на зниження гуманітарної кризи, чому посприяє Червоний Хрест. Тим часом на поліпшення становища людей, що потерпають від кризи виділять 200 тисяч євро за допомогою Верховного комісара ООН у справах біженців. МЗС також виділить Дитячому фонду ООН 200 тисяч євро, а українському представництву УКГВ ООН – 75 тисяч євро.

"З приходом зими становище людей, що потребують допомоги,  стає ще серйозніше, а гуманітарні потреби ростуть: не вистачає ковдр, теплого одягу, опалювальних пристроїв. Проблемою як і раніше є недостатні медична допомога і комунальні послуги, а також доступ організацій гуманітарної допомоги до цивільного населення сходу України, що потребує матеріальної допомоги", – наголосив Сейленталь.


                         



Коментарі