Економіка України
Подобається

Через дії глави ДФС Романа Насірова в Україні може початися паливна катастрофа

04/11/2016
Через дії глави ДФС Романа Насірова в Україні може початися паливна катастрофа

Перерозподіл ринку роздрібної торгівлі паливом вже в самий найближчий час призведе до зростання цін на паливо на 20%. Зараз спостерігається знищення руками Державної фіскальної служби ряду мереж АЗС, яке почалося з рейдерської атаки на компанію "БРСМ-Нафта", передає Корупція маркет.

На думку експертів, податківці зупинили продаж палива у великій мережі, що призведе до дефіциту палива та штучного завищення його вартості іншими компаніями. "В умовах стрімкого зростання цін на вітчизняному ринку нафтопродуктів при відсутності будь-якого контролю з боку держави за якістю палива, мережа АЗС "БРСМ-Нафта" змогла завоювати довіру досить великого числа споживачів і не в останню чергу, завдяки своїй послідовній ціновій політиці та ставленню до споживача. Неодноразові перевірки Союзом споживачів України якості палива в мережі "БРСМ-Нафта" підтвердили, що компанія працює з максимально можливим дотриманням вимог діючих стандартів по паливу", – зазначив Олег Цильвік, заступник голови правління Спілки споживачів України.

"Цінова політика компанії "БРСМ-Нафта" була своєрідним стримуючим фактором для інших гравців ринку, дії яких вже сьогодні оцінені Антимонопольним комітетом України у вигляді багатотисячного штрафу. Якщо робота цієї мережі не буде розблокована, частина українських споживачів буде поставлена ​​перед складним вибором – викладати останні гроші учасникам картельної змови, купуючи якісне паливо по необгрунтовано завищеною ціною, або перейти на доступну за ціною бодягу", – додав Олег Цильвік.

З представником Союзу споживачів України згоден і експерт ринку нафти і нафтопродуктів Олександр Сіренко: "Одна з провідних мереж АЗС "БРСМ-Нафта" була стримуючим фактором зростання цін на нафтопродукти. Якщо робота цієї мережі не буде розблокована, в Україні почнеться паливна катастрофа: споживачі не зможуть купити бензин через його високу ціну".

"Результатом рейдерської атаки на мережу АЗС "БРСМ-Нафта" стане підвищення цін на паливо. Ринок дуже серйозно стурбований інформацією про те, що глава Державної фіскальної служби Роман Насіров дав вказівку паралізувати роботу мереж АЗС та відібрати їх майно, тобто фактично націоналізувати з подальшою передачею іншим власникам. З огляду на, що обшуки проводяться незаконно та блокується робота АЗС, це може накрутити ринок палива", – зазначив Сіренко.

Нагадаємо, що 2 листопада мережа АЗС "БРСМ-НАФТА" звернулася до Президента України Петра Порошенка захистити компанію від рейдерського захоплення руками Державної фіскальної служби України, Генпрокурора Луценко – перевірити причетність до злочину голови ДФС Романа Насірова особисто. Причиною таких заяв стали тотальні обшуки на АЗС мережі "БРСМ-НАФТА", які 1 листопада відбулися одночасно на 50 об'єктах в 21 області України. Рішення про обшуки видав скандальний Шевченківський районний суд Києва. За словами юристів, документ видано з численними порушеннями: всі судові рішення написані під копірку, а винесене слідчим доручення про його виконання не містить ні виконавців, ні посилань на конкретні визначення та адреси обшуків.


                         



Коментарі