Економіка України
Подобається

В Україні стали захищати права дрібних акціонерів

31/10/2016
В Україні стали захищати права дрібних акціонерів

Найближчим часом заплановано вирішити проблему "сплячих акціонерів", ввести процедуру squeeze-out і sell-out, впровадити корпоративні договори

Україна змогла покращити позиції у рейтингу Doing Business-2016 завдяки ефективній співпраці НКЦПФР і юристів з корпоративного права.

Про це повідомляє прес-служба Комісії, передає Корупція Маркет

"За останні 2-3 року в сфері корпоративного права відбулося набагато більше змін, ніж за попередні 10 років. Одним з результатів наших спільних зусиль – і регуляторів, і юристів, – стало активне просування України в рейтингу Doing Business у компоненті "захист прав міноритарних акціонерів", де наша країна піднялася на 31-е місце. Це найбільш серйозний прогрес по всім аналізованим при складанні рейтингу компонентів", – заявив голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

Він також зазначив, що за останній рік регулятор запропонував ще ряд важливих законодавчих ініціатив, серед яких вирішення проблем "сплячих акціонерів", впровадження процедур squeeze-out і sell-out, впровадження корпоративних договорів, і ще не зареєстрований у Верховній Раді України законопроект, присвячений підвищенню вимог до розкриття інформації та вдосконалення вимог до проспектів емісії цінних паперів.


                         



Коментарі