Економіка України
Подобається

МВФ: Україна може отримати ще один транш у цьому році

28/10/2016
МВФ: Україна може отримати ще один транш у цьому році

У Фонді впевнені, що все залежить від листопадових переговорів

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає можливим те, що Україна зможе отримати черговий транш за програмою співпраці в цьому році. Про це заявив директор департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс.

"Я думаю, що це можливо. Знову ж таки, це залежить від прогресу в рамках обговорень (з місією МВФ – Ред.), Які відбудуться на початку листопада", – повідомив Райс, відповідаючи на питання, чи є можливість того, що Україна зможе отримати черговий транш коштів в цьому році, повідомляє Корупція.Маркет

Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) розраховує отримати до кінця року четвертий транш МВФ в обсязі 1,3 млрд доларів. Фонд готовий продовжити співробітництво з Україною в рамках програми EFF при збереженні інституційної незалежності Нацбанку України.

Раніше МВФ з внутрішніх причин відклав приїзд своєї місії в Україну, запланований на 26 жовтня. 

Нагадаємо, Україна відновила співпрацю з МВФ по чотирирічній програмі розширеного фінансування (EFF) обсягом фінансування 17,5 млрд доларів у вересні – після більш ніж річної перерви. Рада директорів Фонду 14 вересня повідомив про завершення другого перегляду програми співробітництва з Україною і прийняв рішення виділити Києву третій за рахунком кредитний транш обсягом 1 млрд доларів. Два попередніх траншу Україна отримала в 2015 році.

Таким чином, загальний обсяг вже виділеного фінансування склав 7,62 млрд дол.

До кінця року Україна очікує ще одного перегляду програми реформ і виділення до грудня четвертого кредитного траншу обсягом 1,3 млрд доларів. У разі, якщо таке рішення буде прийнято, воно стане першим подібним рішенням в історії відносин України з МВФ. Раніше всі програми співпраці завершувалися на отримання нашою країною 2-3 траншей.


                         



Коментарі