Економіка України
Подобається

Аналітики назвали найбільш затребувані професії в Україні

22/10/2016
Аналітики назвали найбільш затребувані професії в Україні

Рівень безробіття в другому кварталі цього року склав 9,8%, при цьому в Україні понад 1,7 мільйона безробітних

Сама затребувана професія в Україні продавець-консультант, при цьому в минулому сезоні несподівано багато вакансій на ринку праці з'явилося для кухарів. На другому місці за популярністю після продавців регіональні торгові представники, на третьому водії, розповідає HR- експерт порталу rabota.ua Тетяна Пашкина.

Цього літа, за словами Тетяни Пашкиной, вакансій кухарів в 4,5 разу більше, ніж минулої зими. При цьому кухарі потрібні не лише в кафе і ресторани, але і до супермаркетів з власною кулінарією, на авто-заправочні станції і так далі. На "вході" кухаря можуть заробляти від п'яти до семи тисяч гривен. Як говорить експерт, часто працедавці спочатку платять кухарям стільки ж, скільки і офіціантам, але без чаю. Щоб стати професійним кухарем і отримувати відповідний оклад, знадобитися не менше двох-трьох років досвіду роботи.

кухарями така тенденція тримається вже три роки. У списку дефіцитних спеціальностей кухар вийшов на друге місце. Зараз 3217 вакансій кухаря, на повну і не повну зайнятість. Із зарплатою від 5500 до 9000 гривень і при цьому безкоштовне харчування. Без досвіду роботи буде менше заробітна плата і вас навчать", пояснює Тетяна.

 

Аналітик Антон Козюра відмічає: традиційно найлегше знайти роботу висококваліфікованим фахівцям, яким поступають пропозиції про працю ще до звільнення. Правда, в останні два роки такі фахівці часто знаходять роботу за межами країни.

"Високим залишається попит на працівників сфери послуг, дещо вирівнялася ситуація у банківському секторі в основному за рахунок банків з іноземним капіталом", додає експерт.


                         



Коментарі