Економіка України
Подобається

Підприємства заборгували Нафтогазу більше 20 млрд грн

14/10/2016
Підприємства заборгували Нафтогазу більше 20 млрд грн

Заборгованість українських підприємств за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України" за тиждень збільшилась на 232 млн гривень (1,1%) і становить 21,3 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу", передає Корупція.Маркет.

Збільшення заборгованості пов'язане з прийняттям судами рішень про стягнення нарахованих штрафних санкцій з трьох підприємств-боржників.

Зокрема, борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за газ для виробництва теплової енергії становить близько 83% від загальної суми, борг ТЕЦ за газ для виробництва електроенергії – близько 11%, тоді як борг прямих промислових споживачів – близько 6%. Заборгованість "Київенерго" за газ знизилася за тиждень на 17 млн ​​гривень (1,6%) при загальній сумарній заборгованості компанії близько 1,030 млрд гривень. Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ при виробництві теплової енергії становить близько 17,6 млрд гривень, з них за поточний рік – 2,4 млрд гривень. В цілому, за тиждень сумарний борг тепловиків збільшився на 46 млн гривень (0,3%).


                         



Коментарі