Економіка України
Подобається

Економіст запевнив, що Україна може стати “новою Німеччиною”

01/10/2016
Економіст запевнив, що Україна може стати “новою Німеччиною”

Україна може стати "новою Німеччиною", оскільки її економіка володіє необхідним потенціалом для того, щоб потрапити в п'ятірку найсильніших в Європі. Однак для досягнення цієї мети необхідно повністю завершити детінізацію.

Про це заявив голова комітету економістів України Андрій Новак.

"Ми можемо стати новою Німеччиною. По набору ресурсів, які є на території – земля, її надра, ліс, вода, наукові та інтелектуальні, Україна повинна бути в п'ятірці економік Європи. Німеччину вже не наздоженемо, Великобританію, Францію ?? і Італію – також. А п'яте місце повинна займати українська економіка. Результату можна досягти за 15 років. Для цього треба робити все з точністю до навпаки, як то, що робить українська влада ", – вважає експерт.

Головним завданням влади, на думку Новака, є реформа детінізації економіки. В першу чергу – це зміна системи розподілу бюджетних коштів. Після реалізації даного кроку на місцях має залишатися 80% зборів, а в центральний бюджет надходити не більше 20%.

"У нас є чотири основні податки: податок на додану вартість, на прибуток підприємств, єдиний і на доходи фізичних осіб. Я б залишав на місцях мінімум два. Податок на прибуток підприємств – тоді б керівники громад були зацікавлені в прибутковій роботі підприємства. І податок на доходи фізичних осіб – тоді кожен мер або керівник території мав би мотивацію, щоб на його території жило більше людей, отримували якомога більшу білу зарплату і платили з неї податки ", – переконує Новак.


                         



Коментарі