Економіка України
Подобається

Кабмін може знити тарифи на газ на 50%

30/09/2016
Кабмін може знити тарифи на газ на 50%

Під тиском громадськості уряд може без втрат знизити тарифи на газ і опалення наполовину. Таку думку висловив провідний аналітик "Публічного аудиту" Тарас Галайда на прес-конференції в інформаційному агентстві ГолосUA. – повідомляє Корупція.Маркет

«При достатньої підтримки населення ціни на газ можна знизити. Можна в цьому переконати уряд, Президента і навіть європейське співтовариство», – зазначив експерт.

За його словами, на сьогоднішній день в тарифі на газ мінімум 50% становить «податкове обтяження», від якого можна було позбавити населення хоча б на кілька років, поки доходи громадян не почнуть рости.

Як пояснив аналітик, це ПДВ та рента, що українці переплачують в бюджет, оплачуючи повний тариф. Обґрунтованою ціною газу в Україні для населення, за його словами, повинні бути 3-3,5 тис. грн за тис. кубометрів з урахуванням вартості палива внутрішнього видобутку та ціни імпортного газу.

При цьому Т. Галайда зазначив, що уряд, зі свого боку, поки не має наміру йти на перегляд тарифів, тому ціна енергоресурсу може підвищуватися і до 9-10 тис. грн за тис. кубометрів.


                         



Коментарі