Технології
Подобається

Стало відомо, коли заховають четвертий енергоблок ЧАЕС

29/09/2016
Стало відомо, коли заховають четвертий енергоблок ЧАЕС

Через два місяці, 29 листопада, конфайнмент, що споруджується на території Чорнобильської АЕС, закриє зруйнований четвертий енергоблок, пише Корупція.Маркет.

Про це учора повідомив голова Держатомрегулювання Сергій Божко під час зустрічі з Генеральним директором МАГАТЕ Юкія Амано в рамках 60-ї сесії Генеральної конференції МАГАТЕ, йдеться на сайті Державної інспекції ядерного регулювання України.

Як відомо, укриття будують у формі арки. Її довжина 165 метрів, висота 110 метрів, а ширина – 260 метрів. Спорудження об'єкта стартувало у квітні 2012 року.

Фінансується будівництво коштами країн-донорів Чорнобильського фонду "Укриття", розпорядником яких є Європейський банк реконструкції та розвитку.

Після того як енергоблок закриють захисною спорудою, буде проведений демонтаж зруйнованих конструкцій і вилучення радіоактивних залишків з території АЕС.

Як повідомлялось раніше, з 5 жовтня минулого року триває кримінальне розслідування Головного слідчого управління Національної поліції стосовно фактів розтрати держкоштів керівництвом ДСП "Чорнобильська АЕС".


                         



Коментарі