Економіка України
Подобається

Луценко домігся від Burisma мільярдних виплат в бюджет

29/09/2016
Луценко домігся від Burisma мільярдних виплат в бюджет

Burisma Group, що належить Миколі Злочевському, відшкодовано до бюджету податкові донарахування, які Генеральна прокуратура України і Державна фіскальна служба виявили під час перевірки діяльності, розпочатої влітку цього року, пише Корупція.Маркет.

Офіційно компанія підтвердила, що до кінця кінця сплатить близько 2 млрд грн у бюджети всіх рівнів. За даними джерела видання в компанії, тільки за останні кілька місяців, в слідстві перевірок відомством Юрія Луценка, операційними компаніями Burisma Group вже було доплачено близько 500 млн грн. Сумарно ж за останні кілька років компаніями Злочевського було сплачено в держбюджети більше 5 млрд грн, підтверджують в Burisma Group.

Burisma стала першою газовидобувною компанією, за якою Юрій Луценко успішно завершив розпочату в липні операцію з виявлення нових "схем" у газовидобувній бізнесі України.

"Ми ініціювали ще одну операцію з виявлення ще однієї схеми з розкрадання газу. На цей раз це фірми, причетні до екс-міністру екології Миколі Злочевському, які не мають угоди про спільну діяльність, а мають пряму ліцензію на видобуток газу від держави", – раніше заявляв Юрій Луценко.

Тоді Burisma погодилася співпрацювати з Генпрокуратурою за фактом перевірок договорів, укладених компаніями з третіми особами і висловила готовність сплатити всі необхідні донараховані платежі, якщо такі порушення будуть виявлені і доведені у відповідному порядку.

За даними Державної фіскальної служби України, Енерго-сервісна компанія "ЕСКО-Північ", за обсягами податкових платежів входить в двадцять найбільших платників податків країни.


                         



Коментарі