Економіка України
Подобається

Електроенергія може знову подорожчати

26/09/2016
Електроенергія може знову подорожчати

Методика стимулюючого тарифоутворення для компаній-постачальників електроенергії, яка була запропонована головою Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитром Вовком, може призвести до зростання тарифів для населення на 1 гривню за кіловат-годину в 2017-2018 роках. – повідомляє Корупція.Маркет

Про це під час круглого столу, присвяченого проблемам реформування ринку електроенергії, сказав експерт в енергетичній сфері, колишній член НКРЭКУ Андрій Герус, передає UBR.ua з посиланням на УНІАН.

«За попередніми оцінками, повний перехід до стимулюючого тарифоутворення буде коштувати споживачу додаткових 35 мільярдів гривень на рік. Це відповідає додаткової одній гривні за кіловат-годину в тарифі для населення на 2017-2018 роки», – сказав експерт, коментуючи пропозицію Вовка запровадити методику, згідно з якою ставка прибутковості на старі і нові активи обленерго буде складати 19 %.

У свою чергу, Андрій Герус запропонував іншу модель: ставка прибутковості для старих активів обленерго – від нуля до 2 %, а для нових – 14,79 %. «В такому випадку, це може коштувати 3-4 мільярди на рік для населення», – додав він.
 


                         



Коментарі