Економіка світу
Подобається

Китайці приватизують українські шахти

20/09/2016
Китайці приватизують українські шахти

Одна з найбільших китайських компаній цікавиться приватизацією шахти "Нововолинська №10", запаси вугілля якої оцінюються в 37 мільйонів тонн. Про це повідомив Ігор Насалик. Згідно з проектом шахта повинна виробляти 900 тисяч тонн вугілля на рік. – повідомляє Корупція.Маркет

– Сьогодні у мене відбулася зустріч з однією з найбільших китайських компаній, яка дуже зацікавлена ​​брати участь в приватизації українських шахт, зокрема, шахти "Нововолинська №10", – цитує міністра енергетики та вугільної промисловості "Інтерфакс-Україна".

Насалик додав, що також китайців цікавить будівництво збагачувальної фабрики в західному регіоні України. При цьому міністр відмовився уточнювати назву компанії, вказавши лише, що вона "володіє до 10 мільярдів євро".

У той же час прес-служба Міненергоуглясообщала, що 19 вересня Насалик зустрічався і підписав меморандум про співпрацю з головою правління CNBM International Corporation Цзіньсоном Чжаном. Це одна з найбільших державних корпорацій Китаю, що працює у нас близько п'яти років.


                         



Коментарі