Економіка України
Подобається

Прийнято рішення підвищити зарплату вчителів на рекордну сумму

01/09/2016
Прийнято рішення підвищити зарплату вчителів на рекордну сумму

Міністерство освіти виступає за зміну тарифної сітки бюджетників на користь учителів, повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич. За її словами, це дасть змогу підвищити педагогам зарплату, повідомляє Корупція.Маркет

«У нас, якщо подивитися на єдину тарифну сітку, за якою виплачується зарплата всім бюджетникам, вчителі знаходяться дуже низько… Звичайно, в цьому є несправедливість, що вчителі спозиціоновані з сьомого по 12-й тарифний розряд. І йде мова про те, щоб їх підняти трохи вверх, принаймні, в межах того бюджету, який ми маємо», – заявила Лілія Гриневич в ефірі Радіо Свобода

На сьогодні, за словами Гриневич, середня зарплата вчителя становить три з половиною тисячі гривень.

«Але якщо ми візьмемо посадові оклади молодого вчителя, то по цьому найнижчому тарифному розряду, то це буде всього 2,5 тисячі гривень. І тому вона є дуже різна, ця зарплата. Директор школи може отримувати 4-4,5 тисячі гривень. Це теж залежить від його рівня кваліфікації», – зазначила Лілія Гриневич.

У середу на засіданні уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що у 2017 році уряд планує підвищити зарплату вчителям.

За даними міністра освіти Лілії Гриневич, в системі загальної середньої освіти на сьогодні працює понад 444 тисяч вчителів.


                         



Коментарі