Дизайн
Подобається

Зберігання одягу: 5 порад

09/08/2016
Зберігання одягу: 5 порад

Ці хитрощі мало хто знає, але вони дійсно працюють!

Винесіть частину речей на стійку

Речі, які ви носите найчастіше, варто винести на окремо стоїть вішалку-стійку. Так вам не доведеться через день діставати їх з полиць, створюючи там безлад. Нехай базові елементи гардероба будуть завжди під рукою.

Використовуйте коробочки і органайзери

Полиці в шафах рідко бувають відповідного розміру. Зазвичай вони занадто високі і ледь наповнюються віщими на третину. Спеціальні роздільники і органайзери в даному питанні – наші помічники.

Нижня білизна і шкарпетки найзручніше існують в комоді серед роздільників або в прозорих коробках. Повірте, коли у кожного річного шарфика і кожної пари домашніх шкарпеток буде своя осередок, безладу стане куди менше. І пошуки другого синього носка, який, чесне слово, «повинен був бути десь тут», припиняться.

Розвішуйте з розумом

Не секрет, що від вішалок залежить дуже багато чого: чи достатньо місця залишиться у вашій шафі, які будуть плечики у трикотажних речей, наскільки естетично приємним буде шафа всередині в кінці-кінців.

По-перше, викиньте старі різнокаліберні, що казна-звідки злетівши плечики і купите відразу один або два комплекти нових. По-друге, не забувайте використовувати для різних цілей різні плечики. Для брюк придумані багаторівневі вішалки, для ніжного трикотажу – м'які, а літні майки та легкі сорочки будуть добре себе почувати і на тонких, які не займають місця вішалках. Не плутайте жіночі та чоловічі вішалки – це може привести до деформації ваших кофтинок.
А також, нехай кожна річ висить на своїй вішалці. Штани найкраще почуваються на вішалці з прищіпками, але стежте за тим, щоб ці прищіпки були прогумовані або обшиті якимось протектором і не травмували ваші речі.

Використовуйте простір по-максимуму

Якщо питання зберігання стоїть досить гостро, то варто критично подивитися на свою шафу (або гардеробну) і зрозуміти, чи не втрачаєте ви якесь потенційно підходяще для зберігання містечко.

У багатьох з нас під штангою вішалками-плічками пустує багато незадействованного місця. Його можна зайняти спеціальними органайзерами для речей і взуття, коробками і валізами з чимось потрібним або, навпаки, з сезонними речами, захованими для кращих часів.
Справжнім порятунком у справі організації секції гардероба з вішалками є пантограф. Він дозволяє розвішувати костюми, сукні та сорочки навіть в два ряди один над одним.

Обладнайте двері шаф

Орні дверці теж можна задіяти: в старих радянських шафах до них зазвичай був прикріплений тонкий металевий карниз, на який вішалися пояса і краватки. Якщо ви відчуваєте гострий брак такого ж в своєму сучасному шафі – приробити подібну дужку самостійно. Тонкі дверцята свердлити або пробивати цвяхами ми, зрозуміло, не рекомендуємо. Але до них можна приклеїти надійні гачки.

Бонусні поради:

Вішаючи сорочки та кофтинки на плечики, застібайте верхній гудзик – так речі не будуть сповзати, збиватися і м'ятися.
Для особливих перфекционістів варто звернути увагу на трикотажні плечики кофт. Якщо вони не зовсім збігаються з вішалкою, то їх можна підколоти шпильками, щоб плечі не деформувалися.
Для того, щоб одяг і білизна приємно пахли, не обов'язково купувати дорогі саше. Можна придбати ароматичне мило (або взяти подароване – напевно накопичилося після днів народжень та 8-го березня) і покласти його в потрібні ящики: ефект буде, як від саше.
Використовуйте простір на двері в шафі: зберігайте на гачках капелюхи, сумки або кольє, ремені.
Бюстгальтери краще зберігати не складаючи вдвічі. Якщо складати їх один до іншого чашечками в чашечки, більше місця вони займати не будуть, а збережуться краще.
Літні брюки зручно зберігати на спеціальних багатоярусних вішалках.
Організувати простір можна за допомогою підручних засобів: покладіть білизну і шкарпетки в мішечки з-під взуття або сумок.

 


                         



Коментарі