Економіка України
Подобається

В Україні почався суд над заступником командувача ВМС України, який перейшов на бік Росії

02/08/2016
В Україні почався суд над заступником командувача ВМС України, який перейшов на бік Росії

Акт обвинувачення у справі екс-першого заступника командувача ВМС України контр-адмірала Дмитра Шакуро, який перейшов на бік Росії під час початку окупації Криму, вже направлено до суду. Така інформація повідомляється на сайті головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Спеціальне досудове розслідування вже закінчено військовою прокуратурою Південного регіону України.

Матіос уточнює, що Дмитро Шакуро, екс-контр-адмірал, який скоїв дезертирство з ВМС України, почав нести військову службу в збройних силах держави-агресора. З липня 2014 року він перебував на посаді заступника командувача Каспійської флотилії ВМС Росії. Зараз він звільнений з військової служби, але продовжує перебувати на території півострова Крим.

Прокуратура Південного регіону повідомила йому про підозру у вчиненні злочинів, які передбачені за статтею дезертирство і державна зрада.

Нагадаємо, що деякі військовослужбовці, які проходили службу в Криму надавали Росії допомогу в проведенні підривної діяльності (мова йде про період з лютого по травень 2014 року). Зокрема, допомагали захоплювати військове майно, яке належало Збройним силам України. Пізніше дезертири перейшли на службу в Збройні сили Росії.

Військова прокуратура Вінницького гарнізону направила до суду обвинувальні акти щодо шести військових, які не повернулися зі служби в Криму.

АТОвець-інвалід, зарахований до дезертирів, виграв суд з військовою частиною. Учасник АТО, військовослужбовець 51-ї механізованої бригади Юрій Стріла, судиться з військовою частиною. У 2014 році він отримав важкі поранення і став інвалідом.

Більше року він пробув на лікуванні, але обіцяних належним чином виплат від держави так і не отримав. Його зарахували до дезертирів. Про те, що проти нього порушено кримінальну справу, дізнався випадково, коли перестав отримувати гроші.

Збиток для України від анексії Росією Криму перевищує 1 трлн грн. Про це на брифінгу заявив заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос.
Перекладач Google для компаній:Translator ToolkitІнструмент перекладу веб-сайтівПошук на світовому ринку

 


                         



Коментарі