Економіка України
Подобається

У Києві від початку дії нових штрафів за п’яне водіння виписано протоколів на суму понад мільйон гривень

02/08/2016
У Києві від початку дії нових штрафів за п’яне водіння виписано протоколів на суму понад мільйон гривень

В столиці з 27 липня – дня, коли почали діяти нові штрафи за водіння автомобіля в нетверезому стані, поліція виписала протоколів більш ніж на мільйон гривень, пише "Сьогодні".

За словами глави патрульної поліції Києва Юрія Зозулі, за п'ять днів з моменту набрання чинності нового закону в столиці було складено близько 100 протоколів на нетверезих водіїв. Тобто в середньому це близько 20 в день. Ситуація, порівняно з часами низьких штрафів, поки не особливо змінилася. Але в патрульній поліції кажуть, що висновки робити рано. "Повинно пройти більше часу, щоб люди усвідомили", — зазначив Зозуля.

Багато п'яних сідають за кермо і в Київській області. За даними ГУ Нацполіції в Київській області, за кілька днів роботи закону складено 23 протоколи.

Нагадаємо, 7 липня Рада посилила покарання за п'яне водіння. 25 липня закон підписав президент Петро Порошенко. "Упевнений, що завдяки підписаним законом в руках правоохоронців з'явиться додаткова зброя та інструменти для наведення порядку на дорогах", – прокоментував він посилення покарання.

27 липня закон набув чинності. Якщо водія у перший раз зловлять п'яним, йому загрожує штраф в сумі 10,2 тис. грн або позбавлення прав на 1 рік, за друге аналогічне порушення штраф збільшиться вдвічі – до 20,4 тис. грн, а позбавлять прав на три роки. Після третього порушення доведеться заплатити вже 40,8 тис. грн, а без прав залишитися на 10 років.

Ще в разі повторного порушення можна позбутися і автомобіля.


                         



Коментарі