Економіка України
Подобається

Терміни добудови саркофагу над ЧАЕС посунули

02/08/2016
Терміни добудови саркофагу над ЧАЕС посунули

Терміни будівництва саркофагу над Чорнобильською атомною електростанцією затягуються. Його спорудження, за оновленими розрахунками, мають закінчити у листопаді 2017 року.

Про це у своєму інтерв'ю виданню "Голос України" розповів віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

Основною причиною, через яку це сталося, чиновник назвав початкову недооцінку складності робіт та умов їх виконання. До цього додалося і зростання вартості проекту через подорожчання долара. Через це до проектної документації довелося вносити зміни. Таким чином, перенесення терміну введення в експлуатацію саркофага — нового безпечного конфайнмента — головним чином пов'язане із затримкою в проектуванні, отриманні дозвільної документації та здорожчанні будівництва в порівнянні з 2010 роком.

Кістіон наголосив, що ЕББР – адміністратор Чернобильського фонду "Укриття" – не заперечував проти пропозицій компанії Novarka про необхідність перенесення кінцевого строку здачі об'єкта.

Конфайнмент – захисна споруда, що після завершення будівництва закриє зруйнований реактор. Вона представляє собою арочну конструкцію, проліт якої в напрямі північ-південь складає 257,44 метрів, висота 108,39 метрів, довжина 150 метрів. Термін його експлуатації – 100 років.


                         



Коментарі