Економіка України
Подобається

Чи будуть в Україні відшкодованими субсидії на оплату комунальних послуг?

02/08/2016
Чи будуть в Україні відшкодованими субсидії на оплату комунальних послуг?

В Україні будинки з ОСББ та ЖБК не можуть вчасно підготуватися до опалювального сезону, адже всі кошти, які мають спрямувати на підготовчі роботи, витрачають на субсидії.

Управляючі в ОСББ та представники ЖБК зазначають, що із державного бюджету затримуються відшкодування субсидій на оплату комунальних послуг. Про це повідомив Богдан Гребенюк на своїй сторінці в Facebook. Як стало відомо Корупція.Маркет, голови ОСББ та ЖБК пікетували Департамент соціальної політики КМДА.

«Основна мета цієї акції — привернути увагу органів влади до проблеми механізму відшкодування субсидій будинкам ОСББ та ЖБК державою. Зараз ці субсидії виплачуються за рахунок ОСББ та ЖБК. Загальна заборгованість влади перед цими будинками в Києві складає більше ніж 10 млн грн. А це – обігові кошти, за які ОСББ та ЖБК мали б готуватися до зими ! Заборгованість по деяким з будинків накопичується вже протягом року!» – повідомив експерт.

 

Раніше співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич повідомляв, що в країні вже існує заборгованість по відшкодуванню субсидій . Він зазначив, якщо постачальники не отримають гроші, їм не буде за що купити газ.

«Вже є дуже неприємні прецеденти, точніше наявність боргів по субсидіях, тому що субсидії не монетизовані, вони з бюджету йдуть безпосередньо постачальникам послуг. Так ось, таких боргів уже мільярди гривень», – заявив експерт.

Про проблеми з виплатами субсидій розповідають і в Мінрегіоні. Чиновники відомства зазначають, що вирішити проблему з відшкодуванням компенсацій можна, запровадивши адресну допомогу .


                         



Коментарі