Технології
Подобається

Автомобіль майбутнього представив цього літа концепт Rolls-Royce 

02/08/2016
Автомобіль майбутнього представив цього літа концепт Rolls-Royce 

Британський концерн Rolls-Royce нещодавно показав футуристичеу концептуальну модель Vision Next 100 –  автомобіль XXI століття. Самокерований електромобіль 103EX дає уявлення про мрію, яку автовиробник хотів би втілити в життя.

Підбираючи одне влучне слово для характеристики Vision Next 100, то найкраще буде сказати – розкішний. Vision Next 100 позбудеться за непотрібністю керма і інших звичних автомобільних важелів, тому що управління буде здійснюватися штучним інтелектом: все необхідне для цього виводиться на величезний LED-дисплей, який підпорядковується голосовому інтелектуальному помічнику Eleanor.

Штучний інтелект візьме на себе всі функції управління і взаємодії з пасажирами протягом всієї поїздки, повідомляючи інформацію про маршрут, розклад, заплановані зустрічі або необхідні зупинки.
Місце в салоні, де розміщаються пасажири без водія, називається «Трон». Довжина Vision Next 100 становить без малого шість метрів, висота-півтора метра. Дах піднімається вертикально, тому автомобілю достатньо всього однієї двері, і пасажири зможуть встати в повний зріст. Автоматично при підйомі дверки висувається підніжка з вкрапленнями індикації червоного кольору. 


Розкішний салон, оброблений мадагаскарским ебеновим деревом і диван, оббитий шовком розраховані на двох пасажирів. Крім вишуканого оздоблення Vision Next 100 закладена ідея максимально можливої індивідуалізації, передбачає навіть зміна пропорцій кузова.


Для багажу обладнано спеціальне відділення, що відкривається зовні.


Під час презентації спікери говорили про Vision Next 100 як про живу істоту, як про жінку, називаючи її займенником «she» замість звичного неживого «it». Ім'я штучного інтелекту «Елеонора», швидше за все, пов'язано з образом актриси Елеанор Веласко Торнтон (Eleanor Velasco Thornton), що стала свого часу символом знаменитої статуетки на капоті Rolls-Royce і названої «Дух екстазу».


                         



Коментарі