Економіка України
Подобається

Київські газовики накупили підігрівачів на 126 мільйонів за секретними цінами

31/07/2016
Київські газовики накупили підігрівачів на 126 мільйонів за секретними цінами

Філія «УМГ «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 22 липня уклало угоди про придбання підігрівачів на загальну суму 125,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Орма-Олімп» за 39,50 млн грн. поставить чотири трубчатих повітропідігрівачі типів ППТ-2000 і ППТ-1200.

ПАТ «Факел» за 37,31 млн грн. замовили 56 підігрівачів газу ПГ-10 і ПГ-30.

ТОВ «Термокомплекс» дадуть 31,63 млн грн. за 87 підігрівачів газу ПГ-1, ПГ-3 і ПГ-15, а ТОВ «Промсервіс-Інвест» – 17,43 млн грн. за 35 підігрівачів газу ПГ-5.

Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі товари не оприлюднили.

Єдиним конкурентом «Орма-Олімпу» було ТОВ «Турбоенергокомплект-Сервіс» Олега Проценка.

Фірма «Орма-Олімп», прописана у м. Світловодськ Кіровоградської обл., належить Андрію Валітову і Сергію Волохову.

Принаймні до квітня 2015 року співвласниками також були бізнесмен Геннадій Коган та російське ЗАТ «Орма». Зараз їхнє місце займає компанія «Глобал Банч Лтд» («Global Bunch Ltd») із Сейшельських островів, створена в листопаді 2014 року. Її директором є Дженіфер Катрін Рене (Jennifer Catherine Rene), котра керує ще 87 компаніями.

Волохов є депутатом Світловодської міськради від партії ВО «Батьківщина». На момент обрання він був директором збанкрутілого ТОВ «Сілікон».

Основним власником фастівського «Факела» є кіпрська фірма «Кімбервіль Файненс Енд Інвестмент Лімітед», генеральним директором – Вячеслав Брижатий. Раніше він керував ЗАТ «Техiнвестпостач» і ТОВ «Адорія», коли їхнім співвласником був Анатолій Алєксєєнко, раніше відомий як начальник Департаменту інвестицій, капітального будівництва і ремонту «Укртрансгазу».

Фастівський «Термокомплекс» належить Павлу Гриневичу, Віктору Ткаченку та Єгору Подгорецькому. Останні двоє також володіють ТОВ «Фірма «Промгазтехнологія».

Усього з червня 2015 року «Термокомплекс» виграв торгів на 78,65 млн грн. – виключно в системі «Укртрансгазу».
Засновниками броварського «Промсервіс-Інвесту», який виграв тендер уперше, є ТДВ «Броварський завод комунального устаткування» Романа Казанка і ТОВ «Інноваційно-фінансова компанія» («ІФК») Романа Кучеренка, Анатолія Долеско та Олександра Камурзаєва.

Долеско заснував «ІФК» у 2007 році разом із Віктором Сівковичем – сином колишнього представника Партії регіонів, екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича.

Камурзаєв очолює наглядову раду ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів», 24% акцій котрого належать «ІФК».

Кучеренко керує і володіє ТОВ «Будівельна компанія Київрембуд», яке, за даними ЗМІ, було основним підрядником «Еліта центру». Крім того, у 2011 році Віталій Кучеренко був директором ТОВ «Сі Буд Сістем» Іллі Марчевського. Останнє було субпідрядником монополіста з утилізації небезпечних речовин (ТОВ «С.І. Груп Консорт ЛТД») в Україні у 2011 році, коли Міністерство природи очолював Микола Злочевський.


                         



Коментарі