Економіка України
Подобається

У РНБО розпочали підготовку оборонного бюджету на 2017 рік

30/07/2016
У РНБО розпочали підготовку оборонного бюджету на 2017 рік

Вимога Стратегії національної безпеки щодо фінансування сектору безпеки і оборони у розмірі 5% від ВВП

Під головуванням Секретаря РНБО Олександра Турчинова відбулася нарада щодо підготовки оборонного бюджету на 2017 рік за участю керівників усіх силових міністерств та відомств, а також Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства фінансів, йдеться на сайті РНБО.

За словами Олександра Турчинова, враховуючи загрози, які стоять перед країною, «ми не можемо зменшити обсяги фінансування сектору безпеки і оборони».

«Саме тому, — підкреслив він, — вимога Стратегії національної безпеки щодо фінансування сектору безпеки і оборони у розмірі 5% від ВВП повинна чітко виконуватись».

Окрім того, Секретар РНБО наголосив на необхідності компенсувати незабезпечені видатки на оборону поточного року: «у зв’язку з невирішеним у парламенті питанням щодо наповнення Спеціального фонду за рахунок заарештованих коштів оточення Януковича».

«Разом з проектом бюджету на наступний рік ми маємо відпрацювати Державне оборонне замовлення на 2017 рік, віддаючи перевагу сучасним ракетним комплексам, потужним артилерійським системам, засобам ППО, радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки тощо», — сказав Олександр Турчинов, додавши, що зарплатня військових має збільшитись з урахуванням інфляції.

«Слід підтримувати статус професії військовослужбовця як найбільш престижної та важливої професії в країні», — переконаний він.Стратегії національної безпеки щодо фінансування сектору безпеки і оборони у розмірі 5% від ВВП


                         



Коментарі