Економіка України
Подобається

Донбаське вугілля продовжують постачати в Україну

29/07/2016
Донбаське вугілля продовжують постачати в Україну

Донецьке вугілля знову почали завозити на територію підконтрольну українській владі. Після двомісячної перерви в організації перевезення ресурсів залізничним транспортом, 27-28 липня 43 вагона були відправлені в Україну через ж / д перегін «Микитівка-Майорськ».

Вагони з вугіллям були відправлені для забезпечення роботи теплоелектростанцій. Про те, що залізничне сполучення було відновлено повідомили в прес-службі штабу АТО. Наскільки далі буде здійснюватися безперервні перевезення – невідомо, адже учасники бойових дій постійно порушують мирні домовленості і обстрілюють позиції противників.

Раніше повідомлялося, що залізничний рух на ділянці «Микитівка-Майорськ» зупинився 1 червня 2016 року, а вже 5 червня колії даного маршруту були пошкоджені потужними обстрілами. Разом з тим, що українська сторона відразу надала гарантії безпеки для проведення відновлювальних робіт, чого, в свою чергу, не поспішали робити представники «ДНР». Саме це послужило фактором такої довгої затримки в ремонті пошкоджених шляхів.

Після цього вже 13 липня в Мінську пройшли переговори тристоронньої контактної групи, в тому числі і з питання відновлення цієї ділянки. Сторони досягли згоди щодо проведення ремонтних робіт.

27 липня залізничники України і тимчасово окупованій території провели перевірку відновленого маршруту і констатували факт її придатності для використання, в результаті чого перші 43 вагона з здобутим вугіллям були відправлені на підконтрольну територію, незважаючи на те, що обстріли все ще тривають.


                         



Коментарі