Економіка України
Подобається

НБУ оголосив банкротом ще один банк України

27/07/2016
НБУ оголосив банкротом ще один банк України

Неплатоспроможним регулятор визнав державний банк, який не залучав вкладів фізичних осіб.

Як повідомляє прес-служба Національного банку України, прийнято рішення про визнання неплатоспроможним ПАТ «Державний земельний банк».

Нагадаємо, «Держзембанк» був створений 6 вересня 2012 року.

Планувалося, що він буде об’єднувати функції фінансової підтримки малого та середнього аграрного бізнесу і функції з управління землями сільськогосподарського призначення державної форми власності.

Однак із цього задуму нічого не вийшло.

Ліквідацію Держзембанку Верховна рада України підтримала 17 червня 2014 року, в липні два роки тому Петро Порошенко підписав прийнятий парламентом закон.

«Законом №1509-VII ліквідовується публічне акціонерне товариство «Державний земельний банк» та вносяться відповідні зміни до Земельного кодексу України», — йшлося тоді у повідомленні прес-служби Президента.

Однак банк як такий продовжував існувати. В січні 2016 року НБУ відніс «Держзембанк» до категорії банків з державною часткою (в яких держава володіє часткою понад 75%).

У Кабінеті міністрів Яценюка пропонували замість ліквідації банку його приватизацію чи реорганізацію з метою залучення інвестицій в аграрний сектор. Навіть внесли до ВР відповідний законопроект №3733 від 28.12.2015 року.

Уже в березні 2016 року Національний банк України відніс «Держзембанк» до проблемних банків через те, що в банку було виявлено конфлікт інтересів.

Тепер же банк НБУ визнав неплатоспроможним.


                         



Коментарі