Економіка України
Подобається

НА ЗАРПЛАТИ ШАХТАРЯМ ВИДІЛИЛИ 200 МЛН ГРН

27/07/2016
НА ЗАРПЛАТИ ШАХТАРЯМ ВИДІЛИЛИ 200 МЛН ГРН

Кабінет міністрів України прийняв рішення виділити додатково 200 млн грн на виплату заробітної плати шахтарям державних шахт. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні уряду в середу, 27 липня.

"Передбачається збільшення обсягу державної підтримки державним вугледобувним підприємствам для виплати заробітної плати на 200 млн грн", – озвучив проект рішення міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

За словами Насалика, на сьогодні це єдиний шлях зняття соціальної напруги серед шахтарів держшахт.

У той же час, дане рішення було розкритиковано Міністерством фінансів, глава якого – Олександр Данилюк підкреслив, що в результаті його прийняття будуть використані ті гроші, які планувалося виділити на закриття збиткових шахт.

"Цим рішенням буде забрано 155 млн грн, які планувалося виділити на закриття 5 нерентабельних шахт. Таким чином, якщо ми зараз виділимо їх, то ми заплатимо за закриття шахт в наступних роках", – зазначив Данилюк.

Як повідомляв УНІАН, на початку лютого депутати Верховної Ради (фракція "Народний фронт") запропонували додатково спрямувати на зарплати шахтарям в поточному році 350 млн грн з бюджету шляхом перерозподілу коштів, передбачених для реструктуризації вугільної та торфодобувної промисловості.

На початку березня Міненерговугілля направило 63,7 млн грн державним вугільним підприємствам для погашення заборгованості із заробітної плати перед шахтарями. Зазначена сума була виділена держпідприємствам "Львіввугілля", "Волиньвугілля", "Лисичанськвугілля" і "Первомайськвугілля".

21 березня прес-служба Міненерговугілля повідомила, що міністерство має намір направити додаткові 157,4 млн грн на погашення шахтарям державних шахт заборгованості по зарплаті за 2015 рік. Після цього в середині липня Насалик пообіцяв до Дня шахтаря виділити додаткових 200 млн грн на заробітну плату для держшахт.


                         



Коментарі