Економіка України
Подобається

Коломойський і Фірташ зірвали продаж ОПЗ

19/07/2016
Коломойський і Фірташ зірвали продаж ОПЗ

Фонд державного майна України визнав конкурс з продажу Одеського припортового заводу таким, що не відбувся через відсутність заявок. Про це йдеться в повідомленні ФДМУ, передає Корупція.Маркет.

З моменту публікації оголошення про продаж ОПЗ ним зацікавилися потенційні інвестори, які підписали відповідні договори про конфіденційність, відзначають у ФДМУ.

"Але після знайомства з пакетом документів та вивчення ситуації в Україні та навколо заводу всі вони висловили неготовність брати участь у конкурсі на певних умовах", – підкреслюється в повідомленні.

Найбільше питань і сумнівів у потенційних інвесторів викликало наявність в ОПЗ заборгованості за газ перед компанією Ostchem Holding олігарха Дмитра Фірташа, а також судові претензії компанії "Нортіма" олігарха Ігоря Коломойського.

Раніше голова ФДМУ Ігор Білоус запевняв, що судовий розгляд з "Нортімою" і Ostchem не вплине на проведення приватизаційного конкурсу з продажу ОПЗ. В. білоус з березня розповідав ЗМІ про ажіотажний інтерес інвесторів до купівлі підприємства.

"Нортіма" вимагає визнати її переможцем в попередньому конкурсі з приватизації заводу у 2009 році. Той конкурс був скасований за рішенням тодішнього прем'єра Юлії Тимошенко. Одеський припортовий завод – єдиний в Україні великий виробник мінеральних добрив, який залишився в держвласності.


                         



Коментарі