Економіка України
Подобається

Антимонопольний комітет почав розслідування з причин підвищення ціни на скраплений газ

13/07/2016
Антимонопольний комітет почав розслідування з причин підвищення ціни на скраплений газ

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав дослідження щодо обгрунтованості підвищення роздрібних цін на скраплений газ в якості моторного пального, повідомляє Корупція.Маркет

"Під час моніторингу ринку скрапленого газу в якості моторного пального Комітетом було виявлено, що за останній місяць в усіх регіонах України середні роздрібні ціни зазначеного виду пального зросли в середньому на 15%", – говориться у повідомленні ЗМІ.

Зазначається, що на початку липня поточного року роздрібні ціни на скраплений газ виросли найстрімкіше: лише за одну добу з 11 по 12 липня в мережах АЗС окремих операторів ринку 1 л цього пального подорожчав майже на 1 грн.

У Антимонопольному комітеті пояснюють, що таке здорожчання в роздрібній мережі може бути зумовлене не тільки об’єктивними факторами, що впливають на ціноутворення, а й бути наслідком порушень учасниками ринку законодавства про захист економічної конкуренції.

Комітет вже почав відповідне дослідження, щоб перевірити відповідність цінової ситуації на ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції.

Якщо з'ясується, що учасники ринку домовилися про узгоджені дії або зловживали монопольним (домінуючим) становищем, до них застосують передбачені законодавством санкції. У такому випадку порушникам загрожуватиме штраф у розмірі до десяти відсотків виручки за 2015 рік.

Як повідомлялося раніше, минуле розслідування за фактом підвищення цін на пальне Антимонопольний комітет завершив у травні поточного року, але конкретних прикладів порушень у відомстві не навели.


                         



Коментарі