Економіка України
Подобається

Як українці зможуть вигідно платити за спожиті енергоресурси

11/07/2016
Як українці зможуть вигідно платити за спожиті енергоресурси


Українці зможуть сплачувати лише за спожиті ними енергоресурси завдяки повному приладному обліку енергетичних ресурсів у державі. Про це заявили у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

6 липня у Верховній Раді України за №4901 зареєстровано проект Закону України «Про комерційний облік комунальних послуг», який розроблено разом із Держенергоефективності. Його мета – створити в країні правові умови для забезпечення 100% комерційного обліку споживання тепла і води.

«Важливість законопроекту важко переоцінити. Адже ефективне впровадження заходів з енергозбереження неможливе без повного обліку енергоресурсів», — прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що запровадження 100% приладного обліку дозволить знизити на ¾ обсяг необлікованих витрат води у внутрішньобудинкових системах та скоротити споживання теплової енергії протягом 1-3 років в середньому на 15-20%.

Голова Агентства також пояснив, що забезпечення обов’язкового приладного комерційного обліку не дозволить суб’єктам господарювання у сферах природних монополій перекладати понаднормативні втрати в мережах на споживачів.

Так, законопроект передбачає обов’язковість комерційного та розподільчого приладного обліку, як колективного, так і індивідуального. Він також встановлює граничні терміни запровадження обліку: для нежитлових будівель — до 1 жовтня 2017 року, а для житлових — до 1 жовтня 2018 року.


 


                         



Коментарі