Економіка світу
Подобається

Якщо у вас є такий горбик на вусі, ось що це означає

10/07/2016
Якщо у вас є такий горбик на вусі, ось що це означає

Дослідження в області еволюції людини показують, що в далекій давнині наші вуха виконували таку ж функцію, що і вуха собак або коней, тому і форму вони мали схожу. Згодом багато хто з наших органів отримали серйозні зміни, а частини деяких взагалі зникли. Однак горбок Дарвіна у деяких людей зберігся навіть в наші дні. Це рудиментарні утворення, що нагадує маленький горбок на вушній раковині людини і деяких мавп, названо на честь відомого вченого, який його відкрив. Передає Корупція.Маркет
У наших вухах є залишки дев'яти м'язів. Саме завдяки їм близько 20% людей можуть рухати вухами. Зміна цих м'язів в процесі еволюції пов'язано з тим, що люди почали повертати в напрямку звуку голову, а не вухо, тому необхідність в русі вухами поступово відпала. У підсумку наші органи слуху втратили колишню рухливість, а з кромки утворилася складка, яка перешкоджала спотворення звуку.

У частини людей цей горбок може бути спрямований всередину, а у деяких видів мавп збереглося зовнішнє розташування подібного горбка.

Як вважав Дарвін, це невелике загострення є залишком кінцівки вуха, яке колись було гострим. Особливий ген, який відповідає за утворення такої верхівки вуха, є не у всіх людей. Вважається, що він зустрічається тільки у 10% сучасних жителів планети.

Ось що кажуть про тих, хто є володарем горбка Дарвіна.

Слух спочатку дан нам природою для самозахисту. Саме за допомогою гострого слуху стародавні люди могли вловлювати навіть тихі звуки і дізнавалися про наближення ворога, що допомагало їм вчасно захистити себе. Вважається, що сучасні володарі горбка Дарвіна також здатні розрізняти високочастотні звуки. Вони також можуть добре орієнтуватися в напрямках появи звуків. За деякими даними, вони можуть чітко чути певні звуки навіть в галасливих місцях.

Така здатність чути дає їм багато переваг. Вони краще за інших відчувають тональність і гучність голосу співрозмовника, що дає їм можливість миттєво помічати зміну емоцій людини і швидко аналізувати ситуацію. Деякі з них називають це інтуїцією. Однак проведені експерименти показали, що люди з таким горбком на вухах схильні досить сильно орієнтуватися на слух в повсякденному житті. Іноді вони самі не помічають, наскільки їм в житті допомагає слух, тому списують все на розвинену інтуїцію.


                         



Коментарі