Економіка України
Подобається

Скільки коштуватиме гречка до кінця літа

10/07/2016
Скільки коштуватиме гречка до кінця літа

Продажі гречки у столичних супермаркетах упали. Кияни замінили її у своєму раціоні на рис, макаронні вироби, картоплю. У київських супермаркетах 1 кг гречки продають по 45-75 грн. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Маргарита Козак, продавець одного зі столичних магазинів.

"Не поспішайте радіти, якщо знайшли дешеву гречку, – каже Маргарита Козак. – Спочатку подивіться на упаковку. Пачка може бути дешевшою на 10 гривень, але її вага всього 800 грамів, замість кілограма. Не зекономите. Швидше переплатите".

У супермаркетах стали популярними малі розфасовки.

"Наприклад, 400-грамова упаковка марки "Добра міра" або "Екород" коштує 30 гривень, – говорить Маргарита. – Покупці кидаються на ціну. А замість того, щоб купити кілограм крупи за 50 гривень, платять 75".

За словами продавця, надіятися на здешевшання гречки влітку марно.

"Швидше за все ціна до серпня ростиме, а восени трохи впаде, – прогнозує продавець. – Тоді в магазини надійде крупа нового врожаю. Погода цього літа шокує. Якщо матимемо неврожай, то гречана крупа може подорожчати. Тільки хто її купуватиме за 70-90 гривень? Дітям у дитсадках цього року гречаної каші не бачити".

У столичному гіпермаркеті "Ашан" прилавки, де продавалася гречка за 48 грн, порожні. На Лук'янівському ринку 1 кг гречки можна купити за 42 грн. В інтернет-магазині Novus упаковку гречки "Щедрі брати" продають за 42 грн. У "Фуршеті" півкілограмові упаковки власної торгової марки коштують по 24 грн.

Нагадаємо, ціна на гречку почала рости у травні. Тоді крупа коштувала 30 грн/кг. Причина подорожчання гречки у зменшенні її посівних площ. За інформацією "Український клуб аграрного бізнесу", відпускні ціни на підприємствах складають 20 гривень/кг.


                         



Коментарі