Економіка світу
Подобається

Україна готується передати партію бойових танків на суму у $200 мільйонів

08/07/2016
Україна готується передати партію бойових танків на суму у $200 мільйонів

Бойова техніка відправиться до тайського замовника

 

Україна готує до передачі тайському замовникові чергову партію основних бойових танків "Оплот", що будуються на потужностях ДП "Завод ім. Малишева" (Харків). Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що контракт із замовником підписали ще 2011 року. Його обсяг – понад $200 мільйонів.

Згідно з повідомленням на сайті танкового заводу, виготовлення чергової партії танків перебуває на стадії кінцевої збірки. Вже незабаром військову техніку передадуть замовникові.  

"Збільшивши терміни та скоротивши строки виробництва, повністю уклались у задані часові рамки для того, щоб найближчим часом успішно продемонструвати високий якісний рівень важкої бронетехніки в умовах полігону", – йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба заводу, підприємство вже розпочало виготовляти наступну партію "Оплотів" для замовників з-за кордону.

За даними експертів, танки "Оплот" мають один з найбільш високих коефіцієнтів технологічної складності серед нових бойових машин у світі – 80%. Ці бойові танки оснащені сучасними системами захисту зв’язку та управління озброєнням, включаючи активну систему протидії високоточній зброї, приборами нічного бачення, дистанційно-керівними кулеметами.


                         



Коментарі