Махінації
Подобається

Чи підуть мільярди Януковича на благо держави?

08/07/2016
Чи підуть мільярди Януковича на благо держави?

Існує консенсусне рішення у владі про те, що гроші Сім'ї можна було б витратити вже в цьому році на оборону.

Вже більше року Віктор Янукович із групою співчуваючих товаришів за допомогою юридичних механізмів успішно блокує спроби дістати його через Інтерпол. Ця історія має свої юридичні рамки й особливості, проте вона рано чи пізно матиме своє рішення. Але це справи міжнародні, де вилучення викрадених в Україні оточенням Януковича мільярдів наштовхується на рифи міжнародного права.

Проте вдвічі сумно спостерігати, як активи Сім'ї колишнього гаранта в самій Україні (йдеться, за різними оцінками, про $ 2 млрд) не можуть бути конфісковані через протидію внутрішньої фронди, хоча доречніше використовувати термін "п'ята колона". Можна якийсь час прикриватися конспірологічними теоріями про те, кому вигідний закон про спецконфіскації. Мені відомо з моїх джерел, що існує консенсусне рішення у владі про те, що гроші Сім'ї можна було б витратити вже в цьому році на оборону і Нацполіцію.

І претензії в разі, якщо в інтересах нацбезпеки армія і поліція їх не отримають, можете сміливо адресувати тим фракціям, які в кінцевому рахунку можуть допомогти своєю бездіяльністю вивести вкрадені активи за межі країни.


                         



Коментарі