Зобов’язання перед МВФ завадять знизити акциз на вживані авто

06/07/2016
Зобов’язання перед МВФ завадять знизити акциз на вживані авто

Головний редактор журналу «Гроші» Олександр Крамаренко повідомив, що згідно з підписаним меморандумом з МВФ, Україна не повинна вводити нові податкові пільги, а зниження акцизу на ввезення старих авто є податковою пільгою.

Прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив, що Петро Порошенко підписав закон про зниження акцизів на старі автомобілі. При цьому в нього вже збираються внести правки, щоб уникнути зловживань.

Згідно з документом, ставки акцизного збору на старі авто знижуються в залежності від виду авто і потужності його двигуна, але фізособа може ввезти за зниженими ставками тільки один автомобіль і для власних потреб.

Однак головний редактор журналу «Гроші» Олександр Крамаренко скептично ставиться до цього закону. Він зазначив, що згідно з підписаним меморандумом з МВФ, Україна не повинна вводити нові податкові пільги, а зниження акцизу – це якраз податкова пільга.

«Мені здається, що ось ці зобов'язання перед МВФ щодо акцизів, вони стануть на шляху цієї всієї історії, і я дуже не виключаю варіант, що дія цього закону фактично буде вихолощена, саботуватися, може бути, будуть введені якісь технічні або фіскальні процедури, які зроблять його просто нереальним», – сказав Крамаренко в ефірі радіостанції Голос Столиці.

Також експерт додав, що навіть після зниження акцизів при ввезенні уживаного автомобіля необхідно буде сплатити мито і ПДВ.

«Після зниження акцизів вони є, і в першу чергу ПДВ, вони є основним податковим навантаженням при ввезенні автомобіля», – зазначив Крамаренко.

Також раніше повідомлялося, що Україні планують запровадити новий податок, який підвищить вартість літра бензину на 40 копійок. Директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн відзначив, що держава постійно прагне закласти свої інтереси в вартість бензину.
 


                         



Коментарі