Економіка України
Подобається

Приватизація кращих держпідприємств за безцінь перетворює Україну на сировинний придаток, – Рабінович

05/07/2016
Приватизація кращих держпідприємств за безцінь перетворює Україну на сировинний придаток, – Рабінович

Приватизація кращих державних підприємств фактично за низькою ціною перетворює Україну на сировинний придаток, повідомляє Корупція.Маркет

"Сьогодні в Україні немає ціни. Сьогодні цікаву думку сказала Юлія Володимирівна (Тимошенко, – ред.). Вона для мене нова, я про неї задумався. Пам'ятаєте, Абромавичус (екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, – ред.) сказав, що це добре, що 5 доларів зарплата буде в країні, натомість прийдуть великі корпорації і буде тут кому працювати? Може, нас свідомо перетворюють на якийсь сировинний придаток Європи, в якому ми будемо орати на якомусь полі? Яка ще може бути логіка у держави, яка продає найкращі об'єкти за безцінь? А кому вони продадуть? Іноземних інвесторів немає. У нас найбільший вкладник в Україну хто? Кіпр. Знаєте чому? Вкрали гроші тут, перевели в офшори на Кіпр, на ці гроші викупили Україну – і гарувати тепер будемо на них весь час", – сказав Рабінович.

Нагадаємо, 26 липня відбудеться конкурс з продажу Одеського припортового заводу (ОПЗ). Фонд держмайна України запропонував стартову ціну за 99,567% ОПЗ – 13,175 млрд грн. При цьому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман допустив, що приватизацію ОПЗ можуть спробувати заблокувати.

 

 


                         



Коментарі