Економіка України
Подобається

На російсько-білоруському кордоні простоюють близько 50 машин з українськими вантажами для Казахстану

05/07/2016
На російсько-білоруському кордоні простоюють близько 50 машин з українськими вантажами для Казахстану

Повідомляється, що дані машини перетнули зовнішній кордон ЄАЕС до підписання закону про введення обмеження на транзит українських вантажів через територію РФ, повідомляє Корупція.Маркет

На російсько-білоруському кордоні простоюють близько 50 машин з українськими товарами, що прямують до Казахстану. 

Згідно з попередньою інформацією Спілки міжнародних автомобільних перевізників (КазАТО), у Смоленську простоює близько 50 машин з вантажами на адресу казахстанських компаній, з яких 10 машин – це казахські перевізники.

Повідомляється, що дані машини перетнули зовнішній кордон ЄАЕС до 1 липня та прибули на контрольний пункт "Червоне" 30 червня. Зараз інформація про автомобілі, що простоюють на російсько-білоруській ділянці державного кордону, уточнюється.

Нагадаємо, 1 липня президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про введення додаткових обмежень щодо транзиту українських товарів через територію РФ.

Введені обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України в Казахстан відтепер будуть поширюватися і на транзит до Киргизстану.

Також введено повну заборону транзиту товарів, які підпадають під дію російського ембарго та на які у РФ застосовуються ставки ввізних митних зборів, відмінні від 0.

В українському уряді вже заявили, що Київ негайно введе відповідні заходи у відповідь на обмеження Москвою транзиту українських товарів.


                         



Коментарі