Економіка України
Подобається

В Україну можуть повернутися відключення світла

24/06/2016
В Україну можуть повернутися відключення світла

Міненерговугілля просить громадян і підприємства скоротити споживання електроенергії в липні-серпні, щоб уникнути відключень
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України просить громадян і підприємства максимально скоротити споживання електроенергії в липні-серпні, щоб уникнути відключень. Про це пише Інтерфакс-Україна, передає Корупція.Маркет.

"Ситуація складна. Зростає споживання, особливо в денні години в зв'язку з підвищенням температури. Не работает залізниця з енергетичного вугілля Аш. Звертаємося до населення, підприємствам – максимально скоротити споживання в липні-серпні для запобігання відключенням і отримання вимушеної" допомоги ", для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону ", – зазначив заступник голови Міненерговугілля Олександр Светелик в коментарі агентству" Інтерфакс-Україна ".

Як повідомлялося з посиланням на джерело, Україна в п'ятницю отримує з Російської Федерації 600 МВт електричної потужності в рамках угоди про технічну допомогу через виникнення в енергосистемі країни дефіциту.

Напередодні було прийнято рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, навантаженні київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Споживання електроенергії в енергосистемі України зросла через високі температур і масового включення кондиціонерів. Разом з тим на ряді блоків АЕС триває ремонтна компанія, робота Південно-Української АЕС обмежена через брак охолоджуючих потужностей.

Крім того, за даними глави НКРЕКУ Дмитра Вовка, з 1 червня припинилися поставки вугілля антрацитної групи з окупованих райознов Донбасу.


                         



Коментарі