Економіка України
Подобається

В українців з’явився шанс на хороші дороги

18/06/2016
В українців з’явився шанс на хороші дороги

"Укравтодор" планує з 1 серпня поточного року перевести усі свої закупівлі у систему Prozorro. Про це повідомили в прес-службі Держагентства.

"З 1 серпня всі закупівлі галузі будуть проводитися виключно на Prozorro. Сподіваємося, що завдяки цьому вдасться значно зекономити бюджетні кошти і направити їх на ремонт доріг", – йдеться у повідомленні.

За словами в.о. глави "Укравтодору" Євгена Барахи, відмінністю електронних закупівель від традиційних є те, що кожен етап знаходиться у вільному доступі.

"Вся технічно-кошторисна та кваліфікаційна документація, яка залишалася таємницею навіть при відео-трансляціях тендерів держагентства наживо, відтепер буде доступна для громадськості в режимі онлайн", – сказав він.

Нагадаємо, Prozorro – системна реформа тендерного процесу в електронних публічних та державних закупівлях в Україні.

"Всі бачать все" – офіційний слоган реформи. Після закінчення тендеру в електронній системі можна побачити всю інформацію стосовно поданих пропозицій всіх учасників, рішень тендерної комісії, всі кваліфікаційні документи і т.п. Ця інформація доступна через модуль аналітики для широкого загалу.

У Законі України "Про публічні закупівлі" передбачається запровадження обов'язковості проведення процедур через електронну систему. Перший етап — обов'язковість проведення процедур через електронну систему поширюється на головних розпорядників коштів та монополістів (з 1 квітня 2016 року). Другий етап (з 1 серпня) – на всіх замовників.


                         



Коментарі