Экономика Украины
Подобається

Фахівці розповіли, в яких випадках пенсіонерам перестануть платити пенсію

18/06/2016
Фахівці розповіли, в яких випадках пенсіонерам перестануть платити пенсію

Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області розповіли, в яких випадках українцям за законом припинять виплату пенсії, передає Корупція. Маркет.
Як свідчить ст. 49 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» пенсію можуть забрати в наступних випадках:

-якщо пенсія призначена на підставі документів, які містять недостовірні відомості;
-на час проживання пенсіонера за кордоном, якщо це не передбачено міжнародним договором;
-у разі смерті пенсіонера;
-у разі неотримання призначеної пенсії більше шести місяців підряд;
-після закінчення терміну, визначеного для виплати пенсії (наприклад,пенсії по інвалідності, пенсії по втраті годувальника, а також пенсії за віком, якщо людина проживає за кордоном і закінчився термін виду на проживання);
-якщо пенсіонер отримує пенсію за вислугою років і працевлаштувався на роботу, яка дає право на таку пенсію;
-якщо жінка вийшла на дострокову пенсію за віком 55 років і потім влаштувалася на роботу.

Крім того, як ми повідомляли, пенсіонерам-переселенцям можуть призупинити виплату пенсії за непродовження довідки і відсутності штампа міграційної служби.

Якщо виплату пенсії призупинили, слід звернутися в Управління Пенсійного фонду України (ПФУ) за місцем проживання і з'ясувати, з якої причини ви не отримуєте пенсію? Можливо, наприклад, виплату пенсії по інвалідності відновлять після нового огляду, а дострокову пенсію жінкам стануть знову платити після звільнення з роботи. Для цього необхідно подати в Управління ПФУ відповідну заяву, пред'явивши при цьому паспорт, а також пакет відповідних документів.


                         



Коментарі