Економіка України
Подобається

Українцям обіцяють субсидії на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком

13/06/2016
Українцям обіцяють субсидії на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком

Уряд планує встановити граничний розмір витрат, в рамках якого будуть надаватися житлові субсидії на дану послугу.
 

Уряд прийняв постанову, якою доповнюється перелік житлово-комунальних послуг, на які населенню надаються субсидії, послугою з управління багатоквартирними будинками, повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, повідомляє Корупція.Маркет

«Перехід до вільних цін на послугу з управління багатоквартирним будинком не повинен негативно позначитися на соціальному захисті громадян», – йдеться у повідомленні.

Водночас, надання субсидій має здійснюватися, виходячи з граничного розміру витрат, оскільки плата за послуги з управління є вільною, і її діапазон може коливатися залежно від умов договору.

У зв'язку з цим уряд планує встановити граничний розмір витрат, у рамках якого будуть надаватися житлові субсидії на дану послугу. Для цього вже розроблено проект постанови Кабінету міністрів «Про надання населенню субсидій для відшкодування витрат з оплати послуг з управління багатоквартирним будинком (витрат з управління багатоквартирним будинком)».

В Україні з 1 липня 2015 року набув чинності Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Згідно з документом, якщо співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об'єднання співвласників, до 1 липня 2016 року не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсній основі виконавчим органом місцевої ради, на території якого розташований будинок.
 


                         



Коментарі