Економіка світу
Подобається

Страйк пілотів авіакомпанії SAS

13/06/2016
Страйк пілотів авіакомпанії SAS

Страйк шведських пілотів авіакомпанії SAS, що почався в п'ятницю ввечері через незгоду профспілки з роботодавцем про умови праці та зарплату пілотів, продовжиться в понеділок, йдеться в повідомленні для преси скандинавської авіакомпанії SAS.

"У понеділок скасовуються 230 рейсів і це зачепить 27 тисяч пасажирів", – йдеться в повідомленні. За даними профспілки, участь у страйку беруть 350 пілотів, які працюють в стокгольмському аеропорту "Арланда". Вони вимагають, зокрема, підвищення зарплати на 3,5% і не погодилися на її підвищення в 2,2%, повідомляє Корупція.Маркет

Серед інших вимог профспілки – поліпшення і спрощення колективного договору з пілотами таким чином, щоб там не було можливостей для різних його тлумачень, повідомляє Прайм. 

Переговори профспілки і SAS поновилися в неділю, однак, безрезультатно. "Я щиро прошу вибачення перед усіма клієнтами SAS за те, що Шведське об'єднання пілотів вирішило піти на страйк. Ми зробили все, що в наших силах, для того, аби уникнути його, але, на жаль, ми поки не змогли прийти до угоди", – сказала представник зв'язків із громадськістю SAS Карін Нюман, її слова цитуються в повідомленні для преси.


 


                         



Коментарі