Економіка України
Подобається

В уряді знають, як збільшити мінімальну зарплату

10/06/2016
В уряді знають, як збільшити мінімальну зарплату

В операційному плані Уряду на 2016 рік передбачено реформування заробітної плати. І починати його треба з реформування мінімальної зарплати. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Корупція.Маркет

Нагадаємо, голова Державної фіскальної служби Роман Насиров сказав, що необхідно підняти мінімальну зарплату до 5 тисяч гривень. Міністр соцполітики прокоментував цю заяву.

«Ми над цим працюємо. А яким буде її розмір, побачимо в результаті всіх розрахунків. Але для реалізації цього пункту плану треба "відв'язати" мінімальну заробітну плату від прожиткового мінімуму, який, в свою чергу, тягне за собою певний тарифний розряд в бюджетній сфері. І як тільки ми піднімаємо мінімальний розмір оплати, то автоматично повинні підвищувати зарплату всім бюджетникам. А для цього необхідно сотні мільярдів гривень. Відсутність коштів породжувало дискусію щодо розміру прожиткового мінімуму. І ця дискусія мала маніпуляційний відтінок. Тому потрібно "відв'язатися" від прожиткового мінімуму і підвищити "мінімалку". Тоді зарплата у позабюджетної сфері піде вперед, і ми підтягнемо до неї бюджетників», – сказав Рева.

До речі, аналітики «Публічного аудиту» вважають, що в даний час підняти мінімальну зарплату до 5 тисяч гривень — нереально.


                         



Коментарі