Економіка світу
Подобається

Україна замість Росії може побудувати АЕС в Туреччині

07/06/2016
Україна замість Росії може побудувати АЕС в Туреччині

Турецькі атомники відвідали Україну.

Турецька делегація експертів в області атомної енергетики провела зустріч з українськими атомниками. Головна мета візиту – вивчення варіантів співпраці у сфері атомної енергетики, зокрема, можливість участі українського "Атоменергомаш" в будівництво АЕС "Аккую" в Туреччині, повідомляє Корупція.Маркет.

"Також турецьких експертів цікавили українські підприємства, які можуть стати потенційними постачальниками продукції і послуг, необхідних для реалізації проекту будівництва АЕС".

Домовленість про організацію робочої зустрічі була досягнута під час офіційного візиту президента України Петра Порошенка до Анкари раніше в березні цього року.

Зазначимо, що тижнем раніше керівництво "Атоменергомаш" і представники Запорізької торгово-промислової палати вже зустрічалися з делегацією торгово-промислової палати Адани (Туреччина) з метою налагодження прямих контактів турецьких бізнес-структур з підприємствами-виробниками продукції, необхідної для будівництва та експлуатації АЕС.

Нагадаємо, після інциденту зі збитим Су-24 відносини Туреччини і РФ погіршилися не лише в політичній сфері, але і в економічній. Зокрема, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган натякнув Росії на ризик втратити свої економічні інтереси: "Якщо росіяни не побудують АЕС "Аккую", її прийдуть, і побудують інші". АЕС "Аккую" в Туреччині планується ввести в експлуатацію в 2022 році.


                         



Коментарі