Махінації
Подобається

Доведено: додаток Facebook постійно прослуховує розмови користувачів смартфонів

06/06/2016
Доведено: додаток Facebook постійно прослуховує розмови користувачів смартфонів

Американський професор знайшла докази того, що мобільний додаток Facebook постійно прослуховує користувачів смартфонів.

Розробники найпопулярнішої в світі соціальної мережі впровадили в офіційний пакет можливість постійного прослуховування користувачів. Ця функція з'явилася у додатки для мобільних пристроїв в 2014 році.

За словами професора університету Південної Флориди Келлі Бернс, вирішила докладніше вивчити нові функції Facebook, додаток використовує ці можливості не тільки в заявлених цілях надання допомоги користувачам, але і для прослуховування їхніх розмов з подальшим пропозицією їм певних послуг.

Для перевірки свого припущення К. Бернс спеціально обговорювала з співрозмовниками строго певні теми при вимкненому доступі до соціальної мережі, а потім виявила, що на відкритих нею на цьому пристрої інтернет-сайтах демонструвалися рекламні оголошення, пов'язані з порушеними в розмовах питаннями.

На запит журналістів представник Facebook офіційно заявив, що компанія «не використовує Можливостей аудіо вбудованих в телефони мікрофонів для збору і передачі інформації рекламодавцям або новинним агентствам в тій чи іншій формі».

При запуску нової функції два роки тому керівники Facebook стверджували, що телефони з встановленим додатком зовсім не завжди слухають користувачів і що компанія не зберігає аудіозаписи.

В офіційних документах Facebook, опублікованих на сайті компанії також стверджується, що вона не записує розмови клієнтів, але використовує звукову інформацію «для ідентифікації того, що відбувається навколо пристрою». Використовується така можливість нібито тільки для того, щоб визначити, що саме користувач слухає або дивиться, «щоб полегшити йому можливість розміщення відповідних посад» в соціальній мережі.

Як пише британська газета, небажану функцію телефонів, на якій встановлено програму, можна відключити за допомогою програмних засобів при налаштуванні операційної системи. Ця можливість передбачена для смартфонів, що працюють як на операційній системі iOS, так і на Android.


                         



Коментарі