Дизайн
Подобається

Будинок без помилок. 20 підказок на вагу золота

18/04/2016
Будинок без помилок. 20 підказок на вагу золота

Будинок повинен бути не тільки стильним і затишним, але і зручним. А зручність криється в дрібницях: стіл на кухні правильної висоти, щоб не втомлювалася спина, зручні ручки, неслизька плитка у ванній. Але при ремонті або купівлі меблів про багато важливих деталей ми, на жаль, забуваємо. Передає Корупція.Маркет

 

gfds


Висота кухонних меблів
За стандартом висота кухонного бази – 85 см. Коли люди замовляють кухні, часто забувають зробити «поправку на зростання». В результаті, доводиться або сутулитися, або працювати на дуже високій стільниці, через що швидко втомлюються руки. Рекомендована висота кухонних стільниць для невисоких людей зростом близько 150 см – 82 см, для людей зростом від 160 до 180 см – 88-91 см.
Готову, занадто низьку мебель можна поставити на ніжки і декорувати планкою. А якщо вона занадто висока, то ніжки краще підпиляти.


Чи потрібні мийці крила?
Поширена помилка – відмова від мийки з крилом або від другої чаші для економії місця. У кухні, де готують для великої родини, без об'ємної багатофункціональної раковини не обійтися. На крило можна ставити гарячий посуд або класти вимиті овочі та фрукти. А в мийці з двома чашами – мити одночасно велику кількість посуду.


Висувні ящики замість шаф і полиць
Не поспішайте вішати в кухні полки. Організуйте висувні ящики: це заощадить місце і впорядкує роботу. Простір в ящику легко розділити на секції і розставити в них будь-які ємності. Доступ до них стане зручніше – все як на долоні. До речі, і прибирання на такій кухні буде набагато менше.


Система «клік-клак»
Поглиблення замість ручок на дверцятах виглядають незвично і повністю відповідають уявленню про сучасну кухню. Але цю елегантність можна і зненавидіти – спробуйте відкрити такі дверці вологими руками або не знімаючи перчатки. Вихід – система «клік-клак», яка дозволяє відчиняти дверцята простим натисканням, і навіть ліктем.


Незгладимий слід
Сталеві дверцята меблів і холодильників дуже ефектні, але навіть чисті долоні залишають на такій поверхні сліди. Рішень проблеми два: знайти поліролі для нержавійки, які запобігають забруднення, або купити сталеву техніку і фасади, оброблені спеціальним захисним покриттям.


Скільки розеток має бути в кімнаті?
Ви вважаєте, достатньо двох або трьох? Що ж, це звичайна омана. Досвід показує, що навіть в невеликій кімнаті необхідні розетки на кожній стіні. Тільки обов'язково узгодьте з професійним електриком їх кількість, тип (із заземленням або без) і розташування, пояснивши, скільки саме приладів буде одночасно включено.


Практичний наряд для вікон
Вікна в спальні або вітальні хороші в обрамленні довгих фіранок, живописно лягають на підлогу. Але гарний «шлейф» додасть господині роботи, особливо якщо в будинку є чотириногі друзі. Якщо ви не хочете відмовитися від подібної краси, то вибирайте тканину з брудовідштовхуючим і антистатичним просоченням.

 

Шафи з вентиляцією
Багатьом знайома проблема прибирання пилу на відкритих книжкових полицях. Єдине прийнятне рішення – меблі з заскленими фронтами. Уникнути в закритих полицях затхлості і зайвої вологості допоможуть вентиляційні отвори в бічних стінках. Як правило, виробники, що поважають себе, випускають меблі з уже готовими отворами.

 

Сонце для акваріума
Великий акваріум особливо ефектно виглядає, коли відкритий з двох сторін. Однак встановлювати його на шляху прямих сонячних променів помилково, особливо у південних вікон. В цьому випадку акваріум почне заростати водоростями і втратить свою привабливість. Виберіть для свого маленького «водного світу» місце, куди потрапляє тільки розсіяне сонячне світло.


Захист для ламінату
Ламінат – сучасний, легкий в збірці і красиве покриття. Але, щоб він довго служив, зверніть увагу на клас його зносостійкості і виберіть найбільш міцний. Крім того, обов'язково підклейте під ніжки меблів шматочки фетру, а якщо в будинку є крісло на коліщатках – купіть спеціальний килимок.


Кольорова стіна в білій кімнаті
Світлі або білі стіни в кімнаті викликають відчуття прохолоди і візуально збільшують простір. З іншого боку, вони можуть «переохолодити» інтер'єр в зимову пору, коли це зовсім не потрібно. Якщо вам необхідно візуально розширити кімнату, але при цьому створити відчуття тепла і затишку, то залиште три стіни світлими, а одну пофарбуйте в насичений колір.


Стильний контраст без зайвого прибирання
Елегантність поєднання білих стін і чорної підлоги і меблів була і залишається поза конкуренцією. Але підтримувати чистоту в такій квартирі неймовірно важко, адже на темному тлі чітко видно пил. Щоб уникнути проблем з прибиранням, користуйтеся спеціальними серветками з антистатичним ефектом або (в крайньому випадку) протирайте меблі серветкою, змоченою антистатиком. Також має сенс купити пилосос з подвійною фільтрацією повітря.


Красиві візерунки замість однотонності
Мрієте про однотонну плитку, килим або палас? Подумайте гарненько перед покупкою, особливо якщо вам до душі світлі відтінки, адже підтримувати покриття в такому стані дуже складно. Зверніть увагу на матеріали з дрібним геометричним або флористичним візерунком: вони красиві і скорочують час прибирання.


Бра або торшер
Під час ремонту фахівці зазвичай запитують у господарів, де будуть розміщені бра. Це дозволяє надійно і непомітно провести в стіні провід. Якщо ви не зуміли визначитися вчасно, то краще користуйтеся торшерами: бра з висячими вздовж стін проводами виглядають непривабливо.


Порятунок від ранкового цейтноту
Якщо у вас немаленька родина, а площа ванної кімнати дозволяє поставити в приміщенні відразу два умивальника, краще це зробити. Відстань між ними має бути не менше 30 см, щоб люди не заважали один одному. Так вдасться уникнути ранкових черг до умивальника, а ранкові збори стануть набагато спокійніше.


Місце для пральної машини
Якщо ви плануєте ремонт ванної кімнати, то продумайте, куди на цей час перенести пральну машину. Визначившись, доручіть фахівцю підключити її до водопроводу і каналізації. Це позбавить вас від неестетичних трубок, які будуть тягнутися уздовж стін. І не забудьте про заземлення!


Стильна душова: правильне дно
Замість традиційної душової кабіни можна викласти підлогу плиткою, зробивши ухил у бік зливу під кутом не менше 5 ° і ізолювавши обрану ділянку невеликим бордюром і стильними прозорими дверима. Для обробки найкраще підійде мозаїчна плитка: нею легше зробити ухил. Самий практичний варіант – спеціальна плитка для басейнів. Звичайна керамічна плитка має пористу структуру, в якій заводяться мікроорганізми, а плитка для басейнів має високу щільність і не вбирає воду.


Не ковзай!
Гладка блискуча плитка у ванній кімнаті часто стає причиною падінь і травм. Бажано замінити її рифленими кахлями, призначеними спеціально для ванної. Якщо такої можливості немає, покладіть на підлогу дерев'яний, гумовий або текстильний килимок.


Малюють всі
Якщо стіни в маленькій ванній викладені нудною, однотонною плиткою, а ремонт у ваші плани поки що не входить, нанесіть на неї спеціальну яскраву глазур.
Найкраще підкреслити насиченим кольором горизонтальні елементи: це візуально розширить ванну. Або пофарбувати кілька плиток в яскраві кольори, це зробить приміщення більш жвавим і радісним.


Все по поличках
У ванній найкраще зробити стаціонарні полиці-виступи або ніші покрити їх кахлем. Вони не захаращують і без того невелике приміщення і виглядають більш ефектно, ніж навісні. Особливо добре вони виглядають з підсвічуванням.

 


                         



Коментарі